La Historia
AIXÍ VA NÀIXER EL TE
Els orígens del te es perden en el temps, només les llegendes són capaces d'aclarir-nos alguna cosa sobre el seu passat.
Una de les llegendes conta que al principi del tercer mil·lenni abans de Crist, a la Xina l'emperador Chen Nong viatjava amb la seua escorta per una llunyana comarca. Esgotat de tan llarg viatge, va ordenar que li deixaren descansar a l'ombra d'uns arbres.
L'emperador es va assentar en un d'ells, va demanar un tassó d'aigua bullint, perquè estava assedegat i era l'únic remei que coneixia per a apagar la set. Li'l van servir i en aquell moment va caure una fulla en el seu tassó. Chen Nong va beure l'aigua sense reparar en això, i, en fer-ho, un perfum al mateix temps dolç i amarg li va omplir la gola.
Intrigat, va inspeccionar el fons del tassó i va trobar la fulla que propagava tan fascinant aroma.
Ací va nàixer el te.
HISTÒRIA
El costum de servir-se de les fulles de te per a conferir un bon sabor a l'aigua bullida es va utilitzar per primera vegada a la Xina cap al 250 a.C.
El te entra en contacte amb els europeus per primera vegada a l'Índia, quan els portuguesos hi arriben en 1497, ja que a l'Índia l'ús del te estava molt estés. El primer carregament de te degué arribar a Amsterdam (Holanda) cap al 1610, per iniciativa de la Companyia de les Índies Orientals. A França no apareix la nova beguda fins al 1635 o 1636.
A Anglaterra, el te negre arriba a través d'Holanda i dels cafeters de Londres, que el van posar de moda cap al 1657. El consum de te només va adquirir notorietat, a Europa, en els anys 1720-1730. Comença aleshores un tràfic directe entre la Xina i Europa. Encara que tan sols una exigua part d'Europa oriental, Holanda i Anglaterra consumien la nova beguda. França consumia molt poc, Alemanya preferia el café i Espanya era encara menys aficionada.
Però amb el temps i amb l'ajuda dels comerciants europeus el te arriba a tot el món, ja siguen llocs per al seu cultiu com llocs per a beure'l.
A Anglaterra va arribar a totes les classes socials, pobres i rics el bevien. Inclús es diu que va reemplaçar la ginebra (molt requerida per les classes baixes angleses). Hui, prendre te a les cinc de la vesprada és una de les característiques del Regne Unit. Encara que a la Xina es prenia el te des de molt abans, actualment és pres per més gent que en qualsevol altre país del món.

www.espaciobohemia.com
info@espaciobohemia.com